Isplate razlike uvećanja plaće za prekovremeni rad od prosinca 2013. godine

Donesen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju državnog proračuna RH za 2021. godinu. Navedenim Zakonom Vlada je donijela Odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.
i omogućeno je podmirenju troškova isplate razlike uvećanja plaće za prekovremeni rad od prosinca 2013. godine. Link na Zakon nalazi se ispod. Povjerenicima je sada omogućeno da za članove svoje podružnice od ravnatelja/ica zatraže obračun i isplatu navedene razlike. Neki ravnatelji su Iz Ministarstva zdravstva već dobiti naputak o načinu i dinamici isplate navedene razlike plaće. Povjerenici su dobili podrobne upute.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_06_69_1333.html

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.