ZATVORENE ŠKOLE I VRTIĆI

Slijedom nastale situacije vezano za epidemiju korona virusa  (COVID-19) i obustavu rada vrtića i škola na određeno vrijeme, a vezano za one roditelje koji nemaju kome ostaviti na skrb djecu dok ne rade vrtići i nema nastave u školama te organizirane skrbi za djecu nižih razreda osnovne škole (cjelodnevni boravak), razgovarao sam sa ministrom rada i mirovinskog sustava, Jospom Aladrovićem.

Rekao je kako međuresorne konzultacije o tom pitanju unutar Vlade RH traju i da će u najkraćem roku Vlada RH odrediti stavove i moguća rješenja i iskomunicirati ih sa javnošću. Komunikacija će ići i prema radnicima i prema poslodavcima, kako bi se sve riješilo na zadovoljavajući način, a djeci osigurala skrb roditelja.

Škole i vrtići neće biti zatvoreni i u njima će biti organizirani prihvat i skrb za svu djecu čiji roditelji nemaju mogućnost organizirati skrb za svoju djecu kod kuće.

U školama će djeca imati mogućnost pratiti nastavu putem 3. programa HRT-a kao i djeca koja će nastavu pratiti kod kuće.

Uz to, uslijedit će i naputci prema poslodavcima i radnicima vezano za način rada u novonastaloj situaciji.

S poštovanjem,

Predsjednik
Krešimir Sever

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.