IZBORI ZA RADNIČKA VIJEĆA

Ako provodite Izbore za radnička vijeća prvo pročitajte Zakon o radu – dio koji se odnosi na Radnička vijeća. Pogledajte u izmjenama Zakona o radu da li se nešto mijenjalo, dijelu koji je vama interesantan. Potom pročitajte Pravilnik o postupku izbora radničkoga vijeća. U izmjenama Pravilnika o postupku izbora radničkoga vijeća promijenila su se dva obrasca.

Da bi Vam bilo lakše dostavljamo povjerenicima VAŽEĆE obrasce u obliku koji Vam omogućuje oblikovanje prije printanja. Sve što je napisano, mora se poštivati da vam Izbori ne bi bili poništeni. Moguće je da do kraja četvrtog mjeseca bude nešto u Zakonu i Pravilniku drugačije no o to ćemo vas obavijestiti, a do tada provedeni postupci bit će zakoniti, ako su provedeni u skladu sa propisima koje vam šaljemo. Naši povjerenici nam se uvijek mogu obratiti, ako nešto ne bude jasno kao i za svaku drugu pomoć.
Ispod imate linkove na sve važne dokumente pa ih koristite, ako Vam ove godine treba.

ZAKON O RADU

ZAKON O IZMJENAMA ZAKONA O RADU

ZAKON O IZMJENAMA ZAKONA O RADU

Pravilnik o postupku izbora radničkog vijeća

PRAVILNIK O IZMJENAMA PRAVILNIKA O POSTUPKU IZBORA RADNIČKOG VIJEĆA

 

 

 

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.