Stop radu na crno

Hrvatsko Ministarstvo rada i mirovinskog sustava zajedno sa slovačkim i njemačkim ministarstvima provodi projekt „CRO MOONLIGHTING“ , odnosno Stop radu na crno. U provođenje projekta uključeni su i predstavnici socijalnih partnera. Jedna od aktivnosti projekta je provođenje upitnika za mjerenje društvene svijesti o neprijavljenom radu. Na poveznici u nastavku

KLIKNI OVDJE!

nalazi se upitnik za zaposlene i nezaposlene te Vas molimo da što veći broj Vaših članova, prijatelja, poznanika i drugih ispuni upitnik (anonimno) kako bi se u konačnici dobio što je već mogući broj odgovora. Na upitnike bi se trebalo odgovoriti do 15. ožujka 2017. godine.

Cilj ovoga upitnika jest:
a) Provjeriti razinu društvene osviještenosti o problemu rada na crno.
b) Utvrditi najbolji način i najbolje alate za postizanje osviještenosti zaposlenih i nezaposlenih osoba u Republici Hrvatskoj o problemima koji proizlaze iz rada na crno te mogućim negativnim posljedicama u odnosu na socijalni i gospodarski položaj neprijavljenih radnika.

Svi odgovori bit će automatski objedinjeni i analizirani, a rezultati će biti prikazani u izvješću koje će dati izravan uvid u aktualnu situaciju u Republici Hrvatskoj. Na taj način utvrdit će se prioriteti osoba koje su ispunjavale anketu. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava koristit će povratne informacije kao osnovu za uspostavljanje određenih aktivnosti u svrhu podizanja razine osviještenosti o problemu rada na crno, kako bi se identificirali mogući negativni učinci na socijalni i gospodarski položaj radnika i njihovih obitelji.

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.