NAPADI NA RADNOM MJESTU

Nije nepoznato da veliki broj radnika na svojim radnim mjestima svakodnevno doživljava različite vrste pritisaka i uznemiravanja od strane korisnika, ali sve češće, što naročito zabrinjava, brojne verbalne i fizičke napade. Radnici na šalterima, vozači u javnom prijevozu i ostali koji su svakodnevno u obavljanju svojih poslova u neposrednom doticaju sa strankama nerijetko postaju žrtve nezadovoljnika. Takvi verbalni i fizički napadi prečesto nisu odgovarajuće sankcionirani, ako uopće, i zbog toga se sve jasnije ukazuje potreba poduzimanja odgovarajućih mjera, koje bi rezultirale drukčijim tretmanom ovakvih napada od strane državnih tijela progona.

 Kako bismo utvrdili koliki su razmjeri ovakvih nemilih događaja te postoji li potreba za iniciranjem razgovora s Ministarstvom pravosuđa pozivamo vas da nam na adresu elektroničke pošte szszimioh@gmail.com  povratno javite da li je takovih slučajeva bilo u vašoj podružnici, koliko su česti te ih ukratko opišete. Sukladno iskazanom interesu naknadno ćemo vas izvijestiti o mjestu i vremenu održavanja sastanka. Vaše dojave bit će važan doprinos akciji koju želi pokrenuti naša krovna sindikalna udruga.  Održavanje ovog sastanka važan je prvi korak u rješavanju problema napada na radnike u obavljanju njihovih poslova te smo uvjereni da ćete prepoznati njegov značaj i iskazati svoj interes.

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.