SRETAN DAN ŽENA!

Poziv na protestnu akciju povodom 8. ožujka

Aktivistice Ženske mreže Hrvatske, ženskih sindikalnih grupa SSSH, NHS i HURS te udruge Roda organiziraju protestnu akciju povodom Dana žena, u srijedu, 8. 3. 2017. pod nazivom Žene protiv bijede.

Akcija započinje okupljanjem pred Radničkim domom u 9:00 sati, na Krešimirovom trgu, odakle u posebno organiziranom autobusu krećemo pred Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gdje će se održati kratki govori i predati zahtjevi.

Nakon obilaska ministarstava okupit ćemo se na Trgu b. J. Jelačića u 12:00 sati.
Ovdje ćemo javnost obavijestiti o zahtjevima koje smo uputile ministarstvima te vas pozivamo da se okupimo u što većem broju kako bismo upozorile na sve veće žensko siromaštvo i ukazale na odgovornost Vlade RH.

U autobusu označenom transparentima koji će nas voziti u ministarstva, ima pedeset mjesta pa vas molimo da se javite što prije želite li se priključiti akciji od početka. U svakom slučaju očekujemo vas na Trgu u 12 sati!

Nakon završteka akcije na Trgu, okupit ćemo se u Centru za ženske studije, Dolac 8.

Ukoliko se želite pridružiti izradi transparenata, dođite utorak, 7.3. u 16 sati u Centar za žene žrtve rata – ROSA, Kralja Držislava 2.
Ako imate gotove transparente, donesite ih na akciju, ali vodeći računa o fokusu ovogodišnje akcije na pitanje feminizacije siromaštva i bijedu.

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.