PROTIV UVOĐENJA OUTSOURCINGA I POSKUPLJENJA DOPUNSKOG

Protiv uvođenja outsourcinga i poskupljenja dopunskog – čvrsti stav našeg sindikata

DO KADANajava poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja izazvala je veliko nezadovoljstvo u javnosti, a peticiju protiv povećanja cijene police u dvadesetak dana potpisalo je više od 90.000 građana. Ministar zdravlja izjavio je da obustavlja proceduru povećanja cijene police dopunskog osiguranja.

Posebno nas pogađa pokušaj ponovne nakane uvođenja outsourcinga, odnosno izdvajanja nezdravstvenih djelatnosti iz sustava koje pokriva naš sindikat. Ljudi koji održavaju sustave, prehranu i higijenu imaju najmanje plaće i radi se o najnižoj kategoriji koeficijanata složenosti poslova. Zar je potrebno ponovo ići sa “dokaznim” materijalom iz drugih zemalja EU, koje su isto provele. Ako tamo nešto nije dalo očekivane rezultate kako će to spasiti nas. Ministar Ostojić je te materijale proučio zajedno sa svojim timom i jasno rekao predsjedniku vlade : “U Hrvatskoj neće biti outsourcinga”. Koštalo ga je to ministarskoga mjesta. Zar ćemo i novoga ministra morati pohoditi i upoznavati sa rezultatima takovih proizvoda u drugim zemljama EU. Ne znaju li stručne službe ministarstva već sve o tome?

O autoru admin

Sindikat zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko - invalidskog osiguranja Hrvatske utemeljen je 12. veljače 1991. godine na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo sindikata čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko - invalidskoga osiguranja s područja cijele Hrvatske. Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd.. Ukratko članovi su nam od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara inženjera, doktora, sveučilišnih profesora dakle svih zaposlenih u gore navedenim sustavima. Sindikat je udružen u Nezavisne Hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom: Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.